Dava avukatlığı veya vekillik tarihte en eski profesyonel hizmetlerden biri olarak bilinmektedir. Nitekim bilinen ilk mahkeme kararı M.Ö. 1850 yılında Sümerler’e aittir, insanlık tarihindeki ilk “dava vekili” neredeyse 4000 yıl önce görev yapmıştır. Dava vekilliği, bugünkü anlamıyla 13. yüzyılın sonlarında doğmuş, ülkemizde avukatlık mesleğini düzenleyen ilk metin, 13 Ocak 1876 yılında yayınlanan “Dava Vekilleri Cemiyeti Tüzüğü” olmuştur.

Dava vekillerinin yıllar içerisinde üstlendikleri davaların çeşitliliği gelişen dünya koşullarıyla şekillenmiş, bugüne geldiğimizde ise yapay zeka vasıtasıyla “online uyuşmazlık çözümü”nün dahi mümkün olduğu bir dünyada, yeri geldiğinde online duruşmalar vasıtasıyla görevlerini sürdürür hale gelmişlerdir.

Paksoy dava ekibi olarak, mesleğimizin gelenekselliğini geleceğe taşımanın öneminin farkındayız. Bunun için teknolojiyi takip ediyor, öte yandan mesleğimizin ilke ve teamüllerini korumak ve devam ettirmek etmek üzere azami özen ve dikkat gösteriyoruz.

Paksoy’da, arabuluculuktan tahkim yargılamalarındaki hakemliğe, her türlü ticari ve idari davadan uyum ve soruşturma ihtiyaçlarına kadar müvekkillerimize çok yönlü hukuk hizmeti verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
İlişikte size ilettiğimiz Paksoy Dava Bülteni ile, seçtiğimiz güncel haber ve özel olarak derlenmiş yazılarla, dava ve yargılama hukuku alanındaki deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Buradaki yazı ve bilgi notlarını faydalı olmasını diliyor, ilgi çekici bulmanızı umuyoruz.

Ürün sorumluluğunda güncel yaklaşımlar, kira ve hava araçlarına ilişkin uyuşmazlıklar, iç soruşturmalar, iş sözleşmelerinde rekabet yasağı, tahkim, pay sahiplerinin dava ve başvuru hakları ve uyuşmazlıkları, clean hands doktrini, munzam zarar, milletlerarası unsurlu mal satım sözleşmeleri gibi konuları ele aldığımız Paksoy Dava Bülteni’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş


Yasal Bilgilendirme

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.