Asliye ticaret mahkemelerinde görülen davaların vasıf yönünden çeşitliliği ile finans alanındaki uyuşmazlıklarının yoğunluk ve nitelikleri itibarıyla diğer davalardan farklı olması göz önünde bulundurularak, iki veya daha fazla asliye ticaret mahkemesi bulunan yerlerde ihtisaslaşmaya gidilmesine karar verilmiştir. Bu düzenlemenin, gerek finans uyuşmazlıklarındaki uygulama birliğinin sağlanması gerekse de asliye ticaret mahkemelerindeki etkinlik ve verimliliğin artırılması bakımından faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

Finans uyuşmazlıklarına bakmakla görevli asliye ticaret mahkemesi daireleri belirlenirken; iflâs, konkordato, deniz ticareti ve deniz sigortaları gibi davalara ihtisas mahkemesi sıfatıyla bakan dairelerde iş yoğunluğu oluşmaması bakımından, finans davalarına olabildiğince bunların haricindeki dairelerin bakmasına karar verilmiştir.

“Ticari Nitelikteki Finans Uyuşmazlıkları ile Finansal Suçlara İlişkin Davalara Bakmakla Görevli İhtisas Mahkemeleri Belirlendi” konulu bilgi notumuza buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş


Yasal Bilgilendirme

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.