Bilindiği üzere, COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (“TİTCK”) 19 Mart 2020 tarihli duyurusu ile ürün tanıtım faaliyetleri ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanmıştı. Bu kapsamda ürün tanıtım temsilcilerinin eczaneler, hekimler, diş hekimleri ve sağlık kuruluşlarına ziyaretlerde bulunup ürün tanıtımı yapması yasaklanmıştı. Söz konusu duyuru üzerine ürün tanıtım faaliyetleri yalnızca elektronik ortamla (e-posta ve video konferans yolu ile) sınırlı olmak üzere yapılmaya devam etmiştir.

Normalleşme adımlarının atıldığı bu günlerde, sektörden gelen talepler de dikkate alınarak, yukarıda belirtilen kısıtlamaların kaldırılması ve ürün tanıtım faaliyetleri kapsamında eczane, hekim, diş hekimi ve sağlık kuruluşlarına ziyaretlerde bulunulması hususu TİTCK tarafından tekrar değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda, TİTCK tarafından yayınlanan 5 Haziran 2020 tarihli duyuru ile, belirli şartlara tabi olmak üzere, ürün tanıtım temsilcilerinin ürün tanıtım faaliyeti amaçlı ziyaretlerine başlayabilecekleri belirtilmiştir. TİTCK’’nın duyurusu ile getirilen ürün tanıtım faaliyetleri kapsamındaki ziyaretlerin tabi olacağı kurallara ilişkin detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yazımızla ilgili olarak arzu ettiğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş


Yasal Bilgilendirme

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.