Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun 27 Aralık 2019 tarihinde internet sitesinde yayımlanan kararı ile (i) yıllık çalışan sayısı 50’nin üzerinde veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den fazla olan veri sorumluları ve (ii) yurtdışında yerleşik veri sorumluları için VERBİS üzerinden gerçekleştirilen Veri Sorumluları Sicili’ne son kayıt süresi 30 Haziran 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan veri sorumluları (yıllık çalışan sayısı 50’den ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olsa da) için belirlenen süre ise 30 Eylül 2020 tarihine kadar uzatılırken, kamu kurum ve kuruluşları için belirlenmiş süre de 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, söz konusu kararda, veri sorumlularının veri işleme faaliyetlerini gösteren bir kişisel veri işleme envanteri hazırlaması, VERBİS girişlerinin bu envanter baz alınarak yapılması ve veri işleme faaliyetlerinde herhangi bir değişiklik olması halinde bu durumun değişiklik tarihinden itibaren yedi gün içerisinde VERBİS aracılığıyla Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na bildirilmesi gerektiğini de vurgulamıştır.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun daha önceden de VERBİS kayıt süresini 31 Aralık 2019’a kadar uzatmış olması nedeniyle bu süreyi bir kez daha uzatması olası görünmemektedir. Bu nedenle, VERBİS ve envanter çalışmalarını henüz tamamlayamamış olan veri sorumlularının yeni belirlenen son kayıt tarihini beklemeksizin kayıt yükümlülüklerini yerine getirmesi önerilmektedir.

Paylaş


Yasal Bilgilendirme

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.