2024 yılının ilk yarısını ve baharı uğurlarken, Türkiye’de yargı kararları ve yasa değişiklikleriyle ilgili hazırladığımız Dava Bülteni’nin 2024 Yaz sayısını sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Bu sayımızda yakın dönemde yayınlanan ve milletlerarası tahkim, iş davaları, hukuk uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk kurumu ve kamu ihale hukukuna ilişkin dikkate değer bulduğumuz Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarını derledik.

Bunun yanında, pay sahiplerinin bilgi alma ve inceleme hakkına ve bu hakkın icrasına ilişkin tecrübe ettiğimiz dikkate değer noktalarla ilgili düşüncelerimizi de sizlerle paylaşıyoruz.

2024 İlkbahar sayısında olduğu gibi, mevzuata uyum ve soruşturmalara yönelik faaliyet alanımızın bir parçası olan beyaz yaka suçlarını da hissedar uyuşmazlıkları ekseninde değerlendirdik. Bu değerlendirmemize de bültenimizde yer vermekteyiz.

Keyifli okumalar dileriz. Yazılarımızla ilgili olarak dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bültenimiz vesilesiyle, yaklaşan bayramınızı tebrik eder, keyifli bir yaz tatili geçirmenizi dileriz.

Hukuk yargılamaları, milletlerarası tahkim, iş ve tüketici uyuşmazlıkları ile idare ve vergi hukukunu ilgilendiren güncel gelişmeleri, anonim şirketlerde pay sahiplerinin bilgi alma ve inceleme hakkının icrasında yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerimizi ve Türkiye’de beyaz yaka suçlarına yönelik güncel konuları ele aldığımız Paksoy Dava Bülteni’nin 2024 Yaz sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş


Yasal Bilgilendirme

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.