Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından 4 Ocak 2023 tarihinde, sektör oyuncularının potansiyel ihtiyaçlarına hazırlık çerçevesinde likiditelerinin artırılması ve mali bünyelerinin güçlendirilmesi amacıyla 2023/2 sayılı Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketlerinin Kâr Dağıtımına İlişkin Genelge yayımlanmıştır.

SEDDK, 26 Kasım 2021 tarihli ve 2021/25 sayılı Genelge ile sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinin 2022 yılı içinde (2021 finansal tablo sonuçları üzerinden) yapacakları kâr dağıtımlarının şirket sermaye yeterlilik seviyesini %135’in altına düşürmemesi gerektiğini düzenlemişti.

Yeni Genelge, kâr dağıtımlarına ilişkin sınırlamayı yinelemekle kalmayıp, sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinin kâr dağıtımı yapabilmesi için her hâlükârda SEDDK’dan onay alması gerektiğini düzenlemiştir.

Söz konusu onay sürecinin nasıl uygulanacağı ve SEDDK’nın bu sınırlamaları gelecek yıllarda da uygulamaya devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmamıştır.

Paylaş


Yasal Bilgilendirme

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.