Kıdemli avukatlarımızdan Emre Kotil, Özge Mizrahi ve avukatlarımızdan Osman Pepeoğlu’nun kaleme aldığı “Yardım Faaliyetlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?” başlıklı makalemiz Etik ve İtibar Derneği’nin blog sayfası EtikBlog’da yayınlandı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler nedeniyle derin bir üzüntü duyuyoruz. Yaralarımızı sarmak için ülkece dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Deprem felaketinden sonra başlatılan yardım kampanyaları bu çalışmaları maddi olarak destekleyen başlıca unsurlardan biri ve bu kampanyaların devamlılığı çok önemli. Zira bu büyük felaketten etkilenenlerin yardım ve destek ihtiyaçlarının bugünle sınırlı olmayacağı aşikâr. Yazımızda yardım faaliyetleriyle ilgili hukuki rejimi özetlemeye ve bu faaliyetlerin mevzuata uygunluğu bakımından dikkat edilmesi gereken bazı konulara açıklık getirmeye çalıştık.

Yazımızın ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerde ihtiyaç duyan herkese gerekli yardımın ulaşmasına katkı sağlamasını temenni ediyoruz.

Makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş


Yasal Bilgilendirme

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.