Nihan Bacanak, Can Aksoy ve Selen Toma tarafından hazırlanan “Beşeri Tıbbi Ürünlere İlişkin Toplantılarda Yeni Normal: Elektronikleşme” konulu makalemiz Lexology’de yayımlandı. Makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yılı aşkın süredir tüm dünyada etkili olan COVID-19 salgını, hayatın birçok alanında yeni normallere adapte olma zorunluluğu doğurmuş, buna bağlı olarak bu sürecin ihtiyaçlarına ilişkin hukuki düzenlemelerin yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu kapsamda ilaç sektöründe de mevzuatın yeni normale uyumu için muhtelif düzenlemeler yapılmıştır. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (“Kurum”) 31 Mart 2020 tarihli genelgesinde web tabanlı toplantıların ilgili mevzuat hükümlerince sürdürüleceğinin ve ertelemeler kapsamında değerlendirilmeyeceğinin belirtilmesi ile bu alandaki elektronikleşme adımları da ivme kazanmıştır. Toplantıların devamlılığını sağlamak adına Kurum, 14 Mart 2021 tarihinde Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik Kapsamında Elektronik Bilimsel Toplantı ve Elektronik Ürün Tanıtım Toplantıları Başvuru Kılavuzu’nu (“Kılavuz”) yayımlamıştır.

 

Paylaş


Yasal Bilgilendirme

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.