9 Nisan 2020 tarihinde basında ve çeşitli dijital mecralarda Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ek tedbirleri içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağı isimli taslak bir kanun metni paylaşılmıştı. Bir dizi önemli yasal değişikliklerin arasında söz konusu taslak, İnternet Kanunu, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, ile ilgili önemli değişiklikler yapılmasını öngörüyordu ve veri lokalizasyonuna ilişkin yükümlülüklerin yanı sıra yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılar için birtakım yeni yükümlülükler getiriyordu.

İnternet Kanunu’nda yapılması öngörülen değişiklikler kamuoyunda tartışmalara yol açtı ve sonuç olarak 16 Nisan 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen 7244 sayılı Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun metnine dâhil edilmedi. İleride tekrar meclis gündemine gelmesi muhtemel olan bu değişikliklerin yakından takip edilmesi önem arz etmektedir.

İnternet Kanunu’nda yapılması öngörülen değişikliklere ilişkin detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş


Yasal Bilgilendirme

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.