Elektrikli araçların pazar paylarının gün geçtikçe artması ile birlikte, bu araçlara enerji tedarik etmek için gerekli altyapının kurulması herzamankinden daha önemli bir hal almış bulunmaktadır. Türkiye, bir taraftan da kendi yerel elektrikli aracını geliştirdiği için, söz konusu projenin önündeki en önemli engellerden bir tanesi olarak, şarj istasyonları için gerekli altyapının yaygınlaşması olarak gösterilebilir. Bugüne dek söz konusu faaliyetleri düzenleyen bir mevzuat olmadığı için, bu tesislerin kurulması, işletilmesi ve yaygın bir şarj ağı kurulabilmesi için açığa kavuşturulması gereken bir çok hukuki belirsizlik bulunmaktaydı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (“EPDK”), söz konusu şarj faaliyetlerine özgü hukuki bir altyapı kazandırmak için önemli bir adım attı ve araç şarj faaliyetleri için yeni bir lisans türü ortaya çıkarttı.
7346 sayılı Torba Kanun1 ile 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na2 (“EPK”) Ek Madde 5 eklendi. EPK Ek Madde 5’e göre, elektrikli araçlara verilecek olan şarj hizmetleri bundan böyle EPDK tarafından verilecek olan “şarj ağı işletmeci” lisansı kapsamında gördürülecek olup, şarj ağı kurmak isteyen tedarikçilerin EPDK’dan lisans alması zorunlu hale gelmiştir.
“Şarj İstasyonu İşletme Lisansı Elektrik Piyasası Kanunu’na Eklendi” konulu bilgi notumuza buradan ulaşabilirsiniz.
Paylaş
İlgili kişiler
Detaylı bilgi için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Yasal Bilgilendirme
Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup hukuki görüş içermemektedir. İçerikteki konulara ilişkin bir sorunuz olması halinde lütfen bizi arayınız. Tüm hakları saklıdır.
İlginizi Çekebilir
9 Nisan 2025
Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcrası Hakkında Yönetmelik
Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcrası Hakkında Yönetmelik (“Yönetmelik”) 29 Mart 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak…
28 Mart 2025
İş Yerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) Önlenmesi hakkında Genelge Yayınlandı
İş Yerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) Önlenmesi konulu 2025/3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi (“Genelge”) 6 Mart 2025 tarihli ve…
26 Mart 2025
Siber Güvenlik Kanunu yürürlüğe girdi
Uzun süredir beklenen 7545 sayılı Siber Güvenlik Kanunu 19 Mart 2025 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu…
24 Mart 2025
Sağlık Mevzuatındaki Son Gelişmeler – Kış Sayısı 2025
Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliği Değişikliği. 3 Aralık 2024 tarihinde Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliği’nde…
21 Mart 2025
Kripto Varlıklara İlişkin İkincil Mevzuat Yürürlükte!
Kripto varlıklar ve kripto varlık hizmet sağlayıcılarına (“KVHS”) ilişkin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’na (“SPKn”) eklenen hükümler,…
14 Mart 2025
Anayasa Mahkemesi, Davanın Kısmen Kabulü Ve Reddi Halinde Yargılama Giderlerinin Tarafların Haklılık Oranına Göre Paylaştırılması Yönündeki Düzenlemeyi Manevi Tazminat Davaları Yönünden İptal Etti
Anayasa Mahkemesi, 25 Aralık 2024 tarihli ve 2024/226 sayılı kararında, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 326. maddesinin ikinci fıkrasını…